måndag 28 februari 2011

Hassela Helpline på albanska

Hassela Helpline på albanska

Imorgon, tisdagen den 1 mars kan du nu för första gången få råd och tips på albanska via chatt eller telefon hos oss på Hassela Helpline. Samtal förda på albanska kan nu tas emot varje tisdag men även under jourens alla öppna timmar och be då få samtala på albanska.


Det är jätteroligt att vi har kommit så långt i vår strävan att låta alla som ringer att få prata på sitt hemspråk, säger Jenny Anderberg, verksamhetsansvarig på Hassela Helpline. Missbruk är något som tyvärr drabbar alltför många, oavsett härkomst, och eftersom det är ett så svårt ämne att prata om är det viktigt att man kan uttrycka sig till fullo.

Tidigare kunde man bara få tala på engelska och andra språk efter att på förhand ha bestämt en tid. I september lanserade Hassela Helpline en fast tid för samtal på spanska och fler språk väntas nu under våren, och nu är det alltså dags för det albanska språket. Hassela Helpline är en gratis, mångspråkig jourlinje för anhöriga till ungdomar i riskzonen för missbruk och kriminalitet. Jouren har öppet fem dagar i veckan plus storhelger och bemannas av utbildade, albanskspråkiga volontärer och medarbetare.

Kontaktperson

Jenny Anderberg - Hassela Helpline - Kommunikationschef

Jenny Anderberg är kommunikationschef och verksamhetsansvarig för Hassela Helpline. Nå henne på 040-600 43 55.

Hassela Helpline (Linja-ndihmëse) ne gjuhën Shqipe

Që nga dita e sotme më 25 shkurt, fillon Hassela Helpline (Linja ndihmëse) edhe në gjuhën Shqipe. Thirrjet në gjuhen shqipe , mund të bëhen cdo të marte gjatë gjithë orëve të hapura, si dhe mundeni të kërkoni të flisni në gjuhën shqipe.

Kjo, është padyshim një arritje e madhe në përpjekjet tona për t´ju mundësuar që të keni mundësi të gjithë telefonuesit të flisni në gjuhën e juaj thotë Jenny Anderberg menaxhere e njohur në Hasssela Helplinje.Kjo pra ësht një linje ndimëse në gjuhën shqipe. Abuzimi,keqperdorimi është dicka që për fat të keqë, kjo ndikon shumë pavarsisht nga origjina dhe nga fakti që është një temë e vështirë për tu trajtuar. Ësht temë e rëndesishme për tu folur që njerëzit të kenë mundësi të shprehen për veten e tyre.Më parë mund të flitej vetum në gjuhen Angleze,që nga shtatori "Hassela Helpline" është e lirë në linjë.multilingual, pra në shumë gjuhë. Një kohë të caktuar flitet edhe spanjollisht,ndërsa tani është koha të fillojë komunikimi edhe në gjuhen shqipe.

"Hassela Helpline",është e lirë,linjë multilingual, që do të përdoret për thirrjet e të rinjëve nëpër familje që gjinden në rrezik dhe që abuzojnë substanca narkotike dhe të krimit.Të cilat dihet se paraqesin rrezik. Pra linja për thirrje telefonike do të jetë e hapur për ndihmë pesë ditë në javës.Do të jenë në dispozicion edhe personeli gjatë pushimeve si dhe do të ketë edhe vullnetar të trajnuar, pra shqipfolës si dhe punonjës.

Personat kontaktues

Naim Zeneli - Projektledare / Utbildare

Naim Zeneli

Naim Zeneli är projektledare och utbildare för Hassela Solidaritet i Skåne. Nå honom på 040-600 43 51.

Inga kommentarer: