fredag 11 februari 2011

Vem styr dig?

Är haschpsykos bara en bluff? Mycket forskning tyder på det! Så står det på många Internet sidor idag. Det enda som stör försvarstalet för att man ska få ta sig en joint, utan att vara orolig, är att det plötsligt dyker upp, en och annan, som berättar om sin ångestfyllda upplevelse av just en psykos orsakad av hasch.

Det konstiga är att det finns två helt olika inriktningar runt hasch och marijuana. Den ena är folk som överträffar varandra i bevis för hur ofarligt det är att använda och det andra är forskning som successivt slår fast fler och fler samband mellan psykisk ohälsa och användandet av cannabis.

Jag tror att det är bra att fundera på vem som tjänar på vilken inriktning. Att använda marijuana eller hasch spelar folk i händerna som vill tjäna pengar, mycket pengar. De säljer inte som en välgärning. Handel av droger är en smutsig business för ohederliga människor som inte är rädda för att skada andra. Det finns stora ekonomiska intressen i att försöka bevisa hur ofarligt det är. Så tänk nästa gång på vem som tjänar på att du hävdar att knark är ofarligt.

//Verksamhetsansvarig

Inga kommentarer: