torsdag 10 maj 2007

Fyra intensiva dagar i Skåne

Efter tre dagar på samma skola kan jag konstatera att det ibland hugger till i saknadtarmen efter att ha vanliga elevrelationer. Visst är det fantastiskt att få träffa många olika sorters elever i olika åldrar och dessutom ha förmånen att komma in utifrån - eftersom det ger mina ämnen en annan tyngd för stunden, men - det är också enormt inspirerande att utveckla relationer med barn och ungdomar.

Veckans ämne har varit digitala kränkningar och det har blivit många olika sorters reflektioner kring detta. Eleverna - som ju redan är väl insatta i den digitala kulturen - har spelat forumteater, medan föräldrar och skolpersonal har gått med på nätvandring. Denna vandring på nätet via olika sajter blir alltid lite chockerande för de flesta vuxna. Vi har så svårt att förstå vissa delar av det ungdomliga uttrycket och sidor som Snyggast till exempel är fasliga att skåda. Ändå är det viktigt att vi vuxna verkligen sätter oss in i hur ett barns eller en ungdoms Internetvardag kan se ut.

Om jag sätta ett enda mål med vuxenutbildningarna i ämnet är det att få ut så många som möjligt på nätet. Barn behöver vuxna som försvarar deras rättigheter - även på nätet! //Utbildare

Inga kommentarer: