måndag 4 maj 2009

Om att ta ställning...

Idag röstade Centerns ungdomsförbund för att tillåta sexhandel i Sverige. Hanna Wagenius, som lagt fram motionen, menar att "det handlar om individens fria val och individens rätt till sin egen kropp, att man ska bestämma själv varför man vill ha sex med någon annan".

Det är märkligt att tala om prostitution och frihet i samma mening. Att vara fri att välja handlar inte om att bestämma sig för en karriär på gatan...att hamna "på gatan" (oavsett var prostitutionen äger rum) handlar framförallt om de villkor som omger individen.

Wagenius fortsätter, "vissa är kära, vissa är kåta, vissa vill bara ha pengar. Det är väldigt individuellt och jag tycker inte det är något en annan människa ska lägga sig i överhuvudtaget".

Frågan är vad som styr det så kallade valet? Och hur ofta är det egentligen så att man "bara vill ha pengar"? Det är ett ytligt resonemang Wagenius för i sitt val att helt blunda för en av de vanligaste orsakerna till att en individ hamnar i prostitution, nämligen begäret efter den dyra drog som tagit individen i besittning.

En människa som är fast i ett drogberoende är inte fri att välja.

Varför inte diskutera det istället?

//Utbildare

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja det är bedrövligt med centerpartiet, hur allt där numera bara går i kommersialismens band.Allt ska kunna säljas fritt och samhället ska inte bry sig.
Varför inte även sälja droger, vapen och annat på en öppen marknad. Nej fy för dessa centerungdomar som så fullständigt förlorat allt vad rim och resom heter. Tyvärr tror jag inte att Maud tänker kritisera, men man kan ju alltid hoppas.
Thomas Göransson