onsdag 17 november 2010

Ta ett piller så löser du alla dina problem

Aftonbladet skrev den 16 november en artikel om att ”utredare vill ge fler missbrukare medicin”, ”antabus underutnyttjad behandlingsform” och "det borde till exempel gå att få medicinerna på anstalter".

När jag läste detta slogs jag av tanken, när skall vi människor ta ansvar över våra kroppar och medvetande?
Att ta "medicin" istället för droger, är inte det som att börja snusa istället för att röka cigaretter. Om man verkligen vill sluta med tobak så skall man SLUTA inta tobak, inte ersätta ett negativt beroende med ett annat.

Måste man inte mentalt ta kommandot, kämpa, starta upp nya positiva vanor och tankebanor.
Samhället och vi människor verkar inte ta sig tid att bota orsaken till att vi mår dåligt utan tar en tablett så att vi inte upplever våra eventuella problem.
Alkoholister får sina Antabus, deprimerade får lyckopiller, överviktiga har sina bantningstabletter, om du inte har sexlust – ta en viagra så blir du ”het” igen. Om mitt äktenskap känns oharmoniskt, skall jag då ta ett lyckopiller eller försöka lösa konflikterna som ligger i botten och smärtar.
Smärtstillande tabletter ges även till yngre människor och de som blir beroende blir inte hjälpta av fler tabletter utan det måste få ta tid till att bli fri från orsaken till smärtan, borde inte samhället hjälpa till med det istället, att orka kämpa och pusha på när man inte riktigt orkar själv.

Inga kommentarer: