fredag 16 april 2010

Drogförsäljning som gäckar polisen

Drogförsäljarna gäckar polisen genom att sälja nya substanser via nätet. Allt man behöver för en tripp går att beställa hemifrån med hjälp av en dator. I veckan publicerade aftonbladet.se en artikel om näthandeln. Försäljarna uttalar sig som vilka businessmän som helst. ”Jag känner inte till att det varit dödsfall. Får vi veta att det orsakar dödsfall kommer vi att sluta sälja det genast. Men det är ingen som har informerat oss om det. säger Fredrik Finné och viftar bort kritiken om att de går runt lagstiftningen”.

Försäljarna läser inte tidningarna så noga. Det är tydligt. Dessutom skrivs det sällan stora rubriker av att knarkare dör. Det tillhör tyvärr vardagen. Lugnt verkar försäljarna veta att lagen inte kommer hinna med att sätta dit dem. Långt innan lagarna kommer har de bytt substanser till någon nära släkting.

Det är en dyster verklighet för dem vi prata med genom Hassela Helpline, de som är oroliga för missbrukande nära och kära. Hur ska man som föräldrar hänga med i utvecklingen på nätet när man själva är uppväxt i en annan tid. I dag behöver inte drogförsäljarna stå i gathörnen och fråga folk i smyg. Idag lägger de upp en hemsida på nätet som de stänger om det behövs för att sedan snabbt öppna en ny med enbart ett par klick.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6949634.ab

//Verksamhetsansvarig

PS Kolla in debatten efter artikeln med ca 250 inlägg på ämnet.

Inga kommentarer: