måndag 26 april 2010

Minska stressnivån och boosta ditt immunförsvar!

Det är lätt att bli nedslagen och ge upp hoppet om en bra framtid av alla "dåliga" nyheter via tidningar eller tv:n. Ibland måste man kämpa lite extra för att hålla humöret uppe och det är det värt enligt nya undersökningar.
Det finns talesätt som "du är vad du äter" och det kan många skriva under på, det finns även ett annat talesätt "du är vad du tänker" och om man vill skriva under på det så innebär det att man måste ta ansvar för ALLA sina tankar, hela tiden, kanske inte alltid så lätt men det går om man verkligen vill.
Jag läste en inspirerande artikel i Aftonbladet om hur tankarna kan kan påverka både stressnivån och immunförsvaret och med små medel och ett annat sätt att tänka och handskas med bekymmer kan du hålla dig friskare, minska stressnivån och stärka ditt immunförsvar;

Skratta mycket! Ett gott skratt förbättrar cirkulationen, förbränningen, sänker blodtrycket och minskar muskelspänningar.

Använd huvudet! En professor i Berkeley har studerat hur bridgespelande stimulerade kvinnors immunsystem. Han hittade ett samband mellan starkare
immunförsvar och de delar i hjärnan som har hand om abstrakt tänkande, planering och initiativförmåga.

Tänk positivt! Undersökningar har visat att folk som tänker positivt redan i unga år lever upp till tolv år längre än pessimister. Detta går också att
applicera på immunförsvaret: folk med mycket humörsvängningar, nervösa och lättstressade personer blev lättare sjuka.

Att lyssna på musik kan verkligen stärka ditt immunförsvar – men det måste vara musik som du gillar. Ett stycke som lugnar en person, kan få en annan att gå i taket.

Sänk volymen! Om du under längre tid utsätt för oljud riskerar du både att drabbas av högt blodtryck och sämre immunförsvar. Lider du av för mycket oväsen i din vardag: använd öronproppar eller be restaurang- eller gymägaren att sänka volymen.
Källa: Shape.com och Aftonbladet

// Layoutare

Inga kommentarer: