onsdag 10 mars 2010

Tobak och unga

Rökning är ett av de största hoten mot vår hälsa. Det beror på att rökning både är skadligt och väldigt vanligt. Inställningen till rökning har blivit mer negativ. Även om många fortfarande testar att röka, fortsätter inte alla i vuxen ålder. Problemet är att det är väldigt lätt att bli beroende. Dessutom tror de flesta att det är mycket lättare att sluta än vad det faktiskt är.

Det finns också en myt om att snus inte skulle vara farligt. Forskare har inte kunnat bevisa att snusning kan leda till cancer. Vi vet att snus innehåller cancerframkallande ämnen och kan skada mun, hjärta och kärl.

Källa: Vårdguiden

//Administratör & ekonomi

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Sitter man i kassan i en butik belägen nära skolor, då ser man hur rökningen ökar! Ofta kommer dom glatt leende på 18-årsdagen och sträcker fram legitimation och så cigarettasken .., naturligtvis har dom rökt förut, då har bara någon annan köpt ut åt dem.

Förebyggarna sa...

Elisabet - så sant. Det är ett stort problem. Tack och lov att sådana som du finns - inte en chans att en underårig skulle dribbla bort dig i kassan. Tack för det! =) Susanne på Förebyggarna