måndag 15 februari 2010

Förebilder

I vårt projekt Tjej- och killcoacher strävar vi efter att de ungdomar som är engagerade ska bli bra förebilder. Oftast är de redan bra förebilder eftersom de vill ge tillbaka till andra, visa att de kan vara ett stöd för de yngre och dela med sig av de erfarenheter de har av livet. Att ha en bra förebild kan vara livsviktig, att man som ungdom har en person som man kan se upp till. Det är synd att det finns så många människor i media som förstoras upp till något de inte är och att unga tjejer följer dem minutiöst.

En känd bloggerska har nyligen förstorat brösten och sådana här och liknande händelser läser unga och påverkbara tjejer varje dag. Är det en bra förebild? Att se upp till tjejer som inte anser att de duger som de är? Det är tråkigt att läsa om sådant när man varje dag arbetar med förebildarskap och strävar efter att själv vara en positiv förebild. Vi försöker få ungdomar att känna att de duger som de är. Och att det är okej att säga nej och vara den man vill vara.

Vi är väldigt stolta över våra coacher som vi ser utvecklas under utbildningens gång till positiva förebilder, en förebild som unga tjejer kan se upp till utan negativa konsekvenser på varken självkänslan eller självförtroendet.

//Projektledare

Inga kommentarer: