måndag 8 februari 2010

Kunskapens röst av Don Miguel Ruiz

Som förälder vill man göra ALLT man kan för att ens barn skall må så bra som möjligt här i livet. Prylar, modekläder och liknande ger oftast en tillfällig glädje som ganska snart svalnar. Många ungdomar tror att respekt sitter på prislappen på grejerna, och i ärlighetens namn tror nog en del vuxna det också.

Många människor går omkring och känner att något saknas i deras liv, trots att de kanske har en drömbil, reser till paradiset varje vinter, ser bra ut, har toppenjobb och har människor som beundrar dem, men de är som tomma i själen. Varför?

Jag läste en bok av Don Miguel Ruiz som heter KUNSKAPENS RÖST och hans teori gick verkligen hem hos mig; om inte vi tycker om oss själva så kvittar det egentligen vad andra tycker om oss. Vad vår egen röst säger till oss betyder så mycket i våra liv. Kan vi lära oss att lyssna till glädjen som vi alla har inom oss istället för det negativa så blir det till en härligt god cirkel, och snart blir alla yttre tingen ganska meningslösa som bara tar upp tid och energi i onödan.

Jag tror boken är lite för annorlunda för ungdomar att börja sin filosofiska bana med, men vi vuxna kan läsa den och försöka påverka våra nära och kära så att även de kan se på livet på ett mer positivt sätt.
Drömmen skulle vara att se livsglädjen gnistra i våra ungdomars (och i våra) ögon varje stund på dagen.

Här kommer en kort beskrivning av boken;
Som små barn är vi fullständigt autentiska. Innan vi lär oss att tala är vår sanna natur att älska och vara lyckliga, att utforska och njuta av livet.

Don Miguel Ruiz vill i KUNSKAPENS RÖST påminna oss om en djupgående och enkel sanning: Det enda sättet att få slut på vårt känslomässiga lidande och återfinna livsglädjen är att sluta tro på lögner - framför allt lögner om oss själva. Med sina rötter i urgammal toltekisk visdom visar han hur vi kan återfå vår tro på sanningen och vårt eget sunda förnuft. Ruiz förändrar vårt sätt att uppfatta både oss själva och andra. Han öppnar dörren till en verklighet som vi kände en gång, när vi var ett eller två år gamla - en verklighet av sanning, kärlek och lycka.

//Layoutare

Inga kommentarer: