söndag 21 februari 2010

Ja till övervakningskameror på brandbilar?

Brandbilar som rycker ut till Rosengård i Malmö får ha övervakningskameror monterade på bilen. Enligt länsrätten väger behovet att övervaka tyngre än de boendes integritet.

Är det på det här sättet framtidens förebyggande arbete kommer att se ut? Övervakning och "bigbrother" liknande metoder? Spontant känner jag att "vi" samhället måste bli bättre på att medla och lösa gemensamma problem.

Jag har själv gjort värnplikten som räddningsman och har väldigt goda erfarenheter av räddningstjänsten men någonstans brister de förebyggande insatserna och detta leder till att brandmännen inte kan utföra de insatser dem är ämnade till.

Är övervakningskameror den bästa lösningen? Hur tycker du att "vi" samhället ska hantera situationen?

Jag tror på långsiktigt förebyggande arbete, kommunikation och god vilja!


I oktober fick Räddningstjänsten Syd nej från länsstyrelsen på en ansökan om kameror på brandbilarna. Men räddningstjänsten överklagade – och får nu klartecken av länsrätten, skriver Skånska Dagbladet.

Två kameror kommer att monteras på en släckbil med syftet att förebygga och dokumentera brott. Efter en rad oroligheter i Rosengård med stenkastning och fyrverkeripjäser har brandmännen krävt ökad säkerhet.

//IT-ansvarig

Inga kommentarer: